En apple pie pocket der er skåret over så man kan se fyldet af små æbletern

Apple pie pockets

Butterdej med krydret æblefyld. Man kan skrue op og ned for krydderierne som man lyster.

Sådan gør du

Skræl æblerne og skær kernehusene fra. Skær æblerne i små tern.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt æbleternene. Sauter æblerne i smørret. Tilsæt krydderierne, brun farin, sukker og varm det hele igennem til æbleternene begynder at smide noget væske fra sig - det tager nogle minutter.

Rør Maizena op med lidt koldt vand og jævn æbler, sukker og krydderier til en tyk mos. Lad mosen køle af.

Rul butterdejen ud og skær den i 12 lige store rektangler.

6 rektangler gives en tyk stribe af æblemosen - brug eventuelt en frysepose med et klippet hul til det. Der bliver en smule af mosen til overs. Kom den på havregrøden sammen med lidt hakkede nødder.

Pensl kanterne af de 6 butterdejsrektangler med lidt vand. Dæk nu hvert rektangel, der har en stribe æblemos med et stykke butterdej og pres godt rundt i kanten med spidsen af en gaffel.

Pensl butterdejspakkerne med et pisket æg, drys med lidt sukker og skær 3 små snit i toppen af hver pakke.

Bag butterdejspakkerne i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 10-12 minutter.

Spis dem som de er eller med en god vaniljeis, creme fraiche eller blød flødeskum.

Ingredienser
Til 6 pies
  • 20 g smør
  • 2 bramley æble
  • 2 nip salt
  • 65 g brun farin
  • 65 g sukker
  • ½ tsk kanel
  • 1 knivspids stødt ingefær
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 1 knivspids stødt allehånde
  • Lidt revet muskatnød
  • 14 g Maizena
  • En rulle butterdej
  • 1 æg til pensling
  • Lidt ekstra sukker til at drysse på butterdejen