Banh mi sandwich med anderetter.

Banh mi

med and

Skulle du få rester af din andesteg, så er her et forslag til en velsmagende måde at bruge det sidste andekød på.

Banh mi er en vietnamesisk sandwich som smager virkelig skønt.

En vigtig ingrediens i en banh mi sandwich er de vietnamesiske pickles “do chua”. Det er nemt at lave og giver en rigtig god smag i sandwichen.

Sådan gør du

Vietnamesisk pickles "Do chua"

For at få tynde strimler af gulerod og daikon plejer jeg at bruge mit mandolinjern. Det er det letteste. Men man kan også sagtens snitte daikon og gulerødder i fine strimler med en kniv.

De tynde strimler af daikon og gulerod kommes i et sylteglas eller en skål.

Sukker, vand, riseddike og salt kommes i en gryde og og det hele varmes op under omrøring. Når salt og sukker er opløst hældes den varme lage over de tynde strimler af daikon og gulerod. Lad dine pickles trække 1 time og gerne mere inden brug.

Banh mi med and

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Tag de yderste blade af citrongræsset, og skær den øverste grønne og noget mere træede del af. Hak den tilbageblevne del af citrongræsset meget fint. Bland det hakkede citrongræs med hoisinsauce, hvidløg, ingefær og soyasauce i en skål. Sæt saucen til side til senere brug.

Skær andekødet i store tern og kom kødet i en bradepande med bagepapir. Pensl kødet med andefedt. Dette er for at undgå at kødet bliver tørt under opvarmningen. Jeg har ikke prøvet det, men jeg vil tro at en neutral madolie også kan gå, hvis du ikke har andefedt. Dæk kødet i bradepanden med alufolie og sæt det i ovnen i omkring 10 minutter.

Imens andekødet er i ovnen laves en chilimayonnaise. Mayonnaise røres sammen med et skvæt chilisauce. Hvor meget chilisauce der skal i er en smagssag. Smag dig frem og find ud af hvad du foretrækker.

Når de 10 minutter er gået, tages bradepanden ud af ovnen og ovntemperaturen hæves til 220 grader varmluft. Tag alufolien af kødet, tilsæt en ønsket mængde af saucen fra tidligere, og rør godt rundt så alt andekødet bliver dækket. Kødet skal ikke svømme i sauce, men bare lige dækkes af et tyndt lag.

Sæt bradepanden tilbage i ovnen - også selvom ovnen måske ikke har nået de 220 grader. Husk at denne gang skal der ikke alufolie over kødet. Hold godt øje med kødet nu. Det skal gerne tilberedes så det har en svag karamelisering på overfladen, men ikke så det bliver tørt. For mig tog det omkring 6 minutter.

Når andekødet er klar er det tid til at samle sandwichen.

Flæk baguetten som du ville skære et hotdogbrød og smør begge sider med chilimayonnaise.

Fyld snittet rød spidskål og do chau i baguetten. Top til sidst med masser af andekød og frisk koriander.

Ingredienser
Vietnamesisk pickles
Til 4 sandwichs
  • 200 g daikon / kinaradise i tynde strimler
  • 200 g gulerødder i tynde strimler
  • dl sukker
  • dl vand
  • 3 dl riseddike
  • 2 tsk salt
Ingredienser
Banh mi med and
Til 4 sandwichs
  • 1 citrongræs
  • ½ dl hoisinsauce
  • 1 fed fintrevet hvidløg
  • 5 g fintrevet ingefær
  • 1 tsk soyasauce
  • Rester af stegt andekød pillet fri af knogler og brusk
  • Andefedt
  • God mayonnaise
  • Sriracha chilisauce
  • Snittet rød spidskål
  • Frisk koriander
  • Do chua - afdryppet en smule fra syltelagen
  • Baguette efter eget valg