Nu er der ikke længe til Mortens aften og hvad med at komme confiterede andelår på menuen?
Gnid andelårene ind i salt, sukker, peber, hvidløg og krydderurter. Stil dem på køl et døgns tid.
Kom de færdigsaltede andelår i en gryde og dæk dem med andefedt eller rapsolie. Det mest korrekte er at bruge andefedt, men rapsolie fungerer også fint. Jeg brugte lidt over en liter rapsolie til at dække mine andelår.
Derefter skal andelårene simre i 2,5-3 timer til de er helt møre. Det er vigtigt at fedtet/olien ikke bliver for varmt. Det skal bare lave små bobler i gryden. Det er på ingen måde en fritering vi er ude efter.
Når andelårene er møre tages de op af gryden og køles af. Når lår og fedt/olie er kølet af, kommes andelårene tilbage i gryden med fedtet/olien og stilles på køl.
Når de confiterede andelår skal serveres steges de først på en pande for at få sprødt skind, og derefter kommes de i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader.