Croutoner

Jeg har en ting med croutoner for tiden.

Nu hvor der er sæson for grøn salat er de perfekte. Grøn salat, en god dressing og en håndfuld croutoner. Mere behøver du faktisk ikke.

Croutoner er heldigvis nemme at lave selv.

Sådan gør du

Skær skorperne af toastbrødet.

Hvis du ikke nænner at smide skorperne ud, kan du gemme dem til rasp, eller bløde dem op og komme dem i en bolledej eller en frikadellefars.

Skær det afskorpede brød i mindre tern.

Kom brødternene på en pande og hæld olien over. Bland det hele rundt, så olien bliver godt fordelt.

Rist nu brødternene ved lidt over middel varme. Ryst panden ofte, så brødet bliver ristet på alle sider.

Når croutonerne er blevet gyldenbrune tages de af panden. Drys hvidløgspulver, løgpulver og salt over croutonerne, og rør rundt så krydderierne bliver godt fordelt.

Nu er dine croutoner klar til at blive spist.

Ingredienser
  • 6 skiver toastbrød
  • ½ dl olie – jeg bruger en neutral rapsolie
  • ¼ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk løgpulver
  • Salt