
Jeg var i midten af trediverne, inden jeg smagte friterede hyldeblomster for første gang. Min svigerfar lavede dem til os en dag i haven med strålende solskin. Det var ren sommeridyl at sidde der i en havestol, med helt nyfriterede hyldeblomster med flormelis og hjemmelavet marmelade. Friterede hyldeblomster skal spises helt frisklavede. Så smager de bedst.
Kom æg, sukker, salt, mælk, hvedemel og citronskal i en skål. Pisk ingredienserne godt sammen.
Varm olien op i en gryde eller wokpande. Olien skal være 180-190 grader varm.
Hold i stænglen og dyp blomsterne i dejen. Ryst forsigtig skærmen, så lidt af dejen kommer af.
Kom hyldeblomstskærmen i den varme olie.
Kom flere skærme i hvis der er plads.
Vend hyldeblomstskærmene under friteringen, så de får farve på begge sider.
Når dejen på hyldeblomsterne er fin og lysebrun, tages blomsterne op af olien og lægges på fedtsugende papir.
Inden du friterer flere hyldeblomstskærme, så fisk de små stykker dej op, der måske er i olien. Så ligger de ikke og bliver brændte i olien.
Fortsæt med at dyppe de sidste hyldeblomstskærme i dej, og friter dem i olien.
De friterede hyldeblomster serveres med en drys flormelis, og eventuelt en kugle is eller marmelade, (jeg synes at jordbærmarmelade eller stikkelsbærmarmelade passer rigtig godt til).