Krydderede græskarmuffins med en sprød Topping. 4 muffins er placeret på en dug. Et orange græskar kan anes i baggrunden. I forgrunden er en lille skål med orange græskarmos.

Græskarmuffins

Disse muffins har en dejlig krydret smag. Toppingen giver lidt knas og anderledes tekstur til kagerne.

De bagepapirsforme der skal bruges er de amerikanske muffinsforme.

Sådan gør du

Start med at lave krummetoppingen.

Bland hvedemel, sukker, brun farin og krydderier sammen. Tilsæt smørret og gnid det hele sammen, så det får en tekstur som krummer. Sæt blandingen på køl.

Kom græskarmos, brun farin, sukker, salt, olie, kærnemælk, æg, bagepulver, natron og krydderier i en skål. Pisk det hele til en homogen masse.

Tilsæt hvedemelet og pisk til du har en dej uden klumper.

Hak nødderne semigroft. Hvis nøddestykkerne er alt for store, falder de til bunds i kagerne.

Vend de hakkede nødder i dejen.

Beklæd en metalmuffinform med 12 muffinforme i bagepapir.

Fordel dejen ligeligt i de 12 muffinforme. Dejen er noget flydende, så det kan være en fordel at fylde den i en sprøjtepose eller en frysepose (du klipper hul i), og derfra fordele dejen i formene.

Når dejen er i formene, fordeles krummetoppingen ligeligt ud ovenpå hver muffin.

Bag kagerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af i formen.

Ingredienser
Til 12 muffins
  • 350 g græskarmos
  • 150 g brun farin
  • 100 g sukker
  • ½ tsk salt
  • dl olie med neutral smag
  • ¾ dl kærnemælk
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 250 g hvedemel
  • 100 g valnødder eller pekannødder
Krummetopping
  • 100 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 50 g brun farin
  • ½ tsk kanel
  • 1 knivspids stødt ingefær
  • 1 knivspids stødt muskat
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids stødt allehånde
  • 75 g smør