
Spidskål er skønt grillet. Har du ikke en grill, så steg spidskålen på panden.
Saucen til det grillede spidskål er kraftig inspireret af en beurre blanc. Men der er ikke hvidvinseddike i min opskrift, og jeg har mere løg og noget mindre smør i min version.
Man kan med fordel være 2 om at tilberede denne opskrift: 1 der griller spidskålen, og 1 der laver saucen.
Rist græskarkerner på en pande i en lille smule olie. Giv kernerne salt. Når græskarkernerne begynder at poppe og få farve, tages de af panden.
Pil det de yderste blade af spidskålet, hvis de ikke er pæne. Skær det allernederste af stokken af. Kun lige den del af stokken, som er tør og ikke helt frisk. Skær spidskålet i kvarte.
Pensl de kvarte spidskål med olie, og drys med lidt salt.
Læg de kvarte spidskål med denne ene skæreflade på en varm grill. Grill kålen til der kommer fine brune grillstriber. Vend nu kålen, så den anden skæreflade vender mod grillristen, og lad også denne side få fine brune grillstriber.
Læg det færdiggrillede kål på et fad.
Løget skæres i fine tern.
Kom 1 spsk olie på en lille pande eller i en kasserolle. Tilsæt det fintsnittede løg og sauter løget til det er gennemsigtigt.
Tilsæt hvidvinen og lad den koge meget kraftigt ind. Der skal kun være lidt væde omkring løget.
Tilsæt smørret under stadig varme, og pisk det ind i den reducerede hvidvin.
Tag gryden eller kasserollen af varmen.
Smag saucen til med sukker, salt og peber.
Hæld saucen over spidskålen.
Hak dilden, og drys dild og ristede græskarkerner over kål og sauce.
Pynt eventuelt med spiselige blomster.