Salat bestående af revet gulerod, kogte hvedekerner, hakket bredbladet persille. Toppet med feta og drys af den mørkerøde Sumak.

Gulerodssalat

med harissa

Da jeg var barn var gulerodssalat altid det samme: Revne gulerødder, appelsinstykker og rosiner. Som oftest serveret med fiskefrikadeller.

Gulerodssalat kan heldigvis være mere og andet end min barndomsklassiker. Som for eksempel denne med dressing af citronsaft, olie og harissa.

Der er ikke mål på denne opskrift. Miks det hele efter dine smagsløg.

Sådan gør du

Kogning af hvedekerner

Hele hvedekerner skal koges i letsaltet vand i 35-40 minutter. Brug bare rigeligt med vand. Det vand hvedekernerne ikke suger hældes blot fra. Når hvedekernerne er færdigkogte, hældes det overskydende kogevand fra, og hvedekernerne køler af. Det er en god ide at smage på hvedekernerne inden du hælder kogevandet fra. Så du er sikker på, at kernerne er kogt møre. 1 dl rå hvedekerner bliver til 2,25 dl kogte.

Salaten

Skræl gulerødder og riv dem groft.

Pil rødløg, og skær det eller dem i tynde både.

Vask persille, fjern de tykkeste stilke og hak persillen groft.

Kom revne gulerødder, løg, persille og kogte hvedekerner i en skål.

Pres citronsaft ned i salaten. Tilsæt harissa, olie, salt og peber. Rør godt rundt. Prøv dig lidt frem med harissaen. Det er lettere at komme mere i, end at fortryde du kom for meget i.

Når salaten smager som du synes den skal, er salaten klar til anretning. Hæld gulerodssalaten i en skål eller på et fad. Smuldr fetaost over og drys eventuelt med lidt sumak.

Ingredienser
  • Gulerødder
  • Rødløg
  • Bredbladet persille
  • Kogte og afkølede hvedekerner
  • Olie
  • Citron
  • Harissa
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Fetaost
  • Evt. Sumak