Er det en ret? er det fyld? Det er helt op til dig hvad du vil bruge dette til.
Det fungerer glimrende som fyld. Det kunne være fyld i pandekager, forårsruller eller i pakker af vietnamesisk rispapir (det papir som man normalt bruger til friske forårsruller), som bliver stegt på panden i olie. Måske det også kan bruges til gyoza. Det har jeg dog ikke prøvet.
Det kan også serveres med ris, eller blot som det er hvis du ikke er til stivelse.
Det bliver til en stor portion. Hvis I er en familie på 2 voksne og 2 børn, der ikke er storspisende, kan du godt nøjes med en halv portion, hvis du serverer en form for stivelse til, eller hvis der er andet tilbehør.
Hos os kommer vi det ofte i majspandekager, som vi gratinerer med ost.
Pil løgene og snit dem i tern.
Snit hvidkålen i tynde strimler. Jeg bruger min foodprocessor med en snitteindsats. Men det kan også klares med et mandolinjern eller en køkkenkniv.
Riv gulerødderne groft.
Varm en wok eller en stor gryde op. Hvis du nøjes med at lave en halv portion, kan du også bruge en pande. En hel portion fylder for meget til en almindelig pande. Hæld lidt olie i wokken/gryden/panden og kom derefter svinekødet i. Brun kødet af.
Tilsæt løg og lad dem stege med til de bliver klare.
Tilsæt risvinen. Smuldr bouillonterningerne ned i kød, løg og risvin. Lad dem opløses og rør godt rundt.
Kom kål og gulerødder i og steg det hele til grøntsagerne falder godt sammen. Her fordamper alkoholen fra risvinen også.
Tilsæt soyasauce og smag til med salt og peber.