Hyldeblomstmarinerede jordbær med mascarponeråcreme serveret i dessertglas. Rundt om glassene ligger jordbær og hyldeblomstskærme

Hyldeblomstmarinerede jordbær

med mascarponeråcreme

Det her er en rigtig sommerdessert.

Jordbær og hyldeblomst er et godt makkerpar.

Mascarponeråcremen kan selvfølgelig også bruges til andre frugter.

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, æggeblommer og flormelis i en skål. Pisk dette lyst og luftigt.

Tilsæt mascarponen og pisk den godt sammen med den luftige æggesnaps.

Kom fløden i en anden skål og pisk den luftig, men ikke for stiv.

Kom fløden i skålen med mascarpone-æggesnapsen, og rør det hele godt rundt. Pisk eventuelt lidt ekstra, hvis cremen føles for flydende.

Vask jordbærrene hvis det er nødvendigt. Skær stilkene af jordbærrene, og skær dem i skiver.

Vend jordbærskiverne med hyldeblomstsukker eller hyldeblomstsaft. Hvis du bruger hyldeblomstsaft, så skal jordbærrene ikke svømme i saft. Omkring 0,5 deciliter er nok.

Server de hyldeblomstmarinerede jordbær med mascarponeråcremen.

Ingredienser
Til 4 personer
  • ¼ stang vanilje (er det en lille og tynd stang, så brug en halv)
  • 2 æggeblommer
  • 75 g flormelis
  • 125 g mascarpone
  • dl piskefløde
  • 500 g friske jordbær
  • Koncentreret hyldeblomstsaft eller hyldeblomstsukker