Hyldeblomstsukker
Når hylden blomstrer, kan du lave hyldeblomstsukker.
Brug det aromatiske sukker til jordbær, på din havregrød eller til lige det du har lyst til.
Det er vigtigt at de hyldeblomster som bruges, kun lige er de hvide blomster på skærmen. Stænglerne skal ikke bruges.
Man kan møjsommeligt stå og pille blomster af skærmen. Jeg bruger bare en saks og klipper helt tæt ved blomsterne.
Blend hyldeblomster og sukker grundigt sammen i en minihakker eller en foodprocessor.
Kom det fugtige hyldeblomstsukker på en bageplade med bagepapir.
Sæt bagepladen i ovnen ved 50 grader varmluft. Sæt en ske i klemme i ovndøren, så fugten kan slippe ud.
Nu skal hyldeblomstsukkeret tørre. Tørretiden varierer efter hvor meget sukker, der er i ovnen.
Da jeg lavede hyldeblomstsukker af 40 gram hyldeblomster og 160 gram sukker, tog det halvanden time at få sukkeret tørt.
Husk at røre i sukkeret undervejs i tørringen.
Når sukkeret er færdigtørret, tages det ud af ovnen og blendes endnu en gang i en minihakker eller foodprocessor.
Kom hyldeblomstsukkeret i en bøtte eller på glas med tætsluttende låg.
- 1 del hyldeblomster
- 4 dele sukker