Kålrabimos med stegte østershatte, løg og ristede hasselnødder

Kålrabimos med østershatte,

løg og andre herligheder

Efter en længere indre dialog med mig selv, har jeg besluttet ikke at kalde denne ret ”vegetarisk brændende kærlighed”. Det er godt nok versionen med bacon som har inspireret mig, men det er jo ikke ”brændende kærlighed”.

Den er til gengæld brandlækker.

Hvis du synes der skal masser af fyld på din mos, så hold dig ikke tilbage med at lave en dobbeltportion

Sådan gør du

Rist hasselnødderne i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 5-6 minutter.

Tag hasselnødderne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Gnid de mørke hinder af hasselnødderne. Hak nødderne meget groft. De skal kun lige deles en enkelt gang eller to.

Pil løgene og skær dem i skiver på omkring 0,5 cm.

Rens østershattene, hvis det er nødvendigt, og skær dem i lange tykke strimler.

Kom miso i en lille skål og rør det op med en smule vand.

Kom en sjat olie og løgene på en pande. Steg løgene ved høj varme. De må meget gerne få lidt farve. Tag løgene af panden.

Giv panden en ny sjat olie og steg nu østershattene. Når svampene er tæt på at være færdigtilberedte, tilsættes den udrørte miso, løg, hasselnødder og en generøs klat smør. Steg det hele kort tid, rør godt rundt og smag til med salt og peber.

Fordel kålrabimosen på 4 tallerkener og top mosen med løg- og svampeherligheden. Drys til sidst med snittet purløg.

Ingredienser
Til 4 personer
  • 1 portion kålrabimos
  • 50 g hasselnødder
  • Olie
  • 2 mellemstor løg
  • 200 g østershatte
  • 2 tsk miso
  • Smør
  • Salt og peber
  • Purløg