Kålsalat med grønkål, rødkål, avokado og granatæble

Kålsalat

med avokado og granatæble

Jeg er helt pjattet med farverne i denne salat.

Der er ikke mål på denne opskrift. Brug de mængder du synes er godt for dig.

Sådan gør du

Bræk valnødder i mindre stykker. Rist valnødderne på en tør pande ved svag varme. Når valnødderne er færdigristede, gives de en meget lille sjat olie. Rør valnødderne rundt, så de bliver dækket af et ganske tyndt lag olie. Herefter gives valnødderne et drys salt og tages af varmen. Det tynde lag olie virker som en slags lim, så saltet bliver hængende på valnødderne.

Vask grønkålen og rib den træede stilk af. Jeg plejer at komme grønkålen i en sigte og hælde kogende vand over - for derefter hurtigt at skylle med koldt vand. Dette trin kan springes over, hvis du hellere vil have din grønkål fuldstændig rå. Giv grønkålen en tur i salatslyngen, eller tør den grundigt i et viskestykke. Hak grønkålen groft.

Snit rødkålen tyndt.

Pil rødløget og snit det i tern.

Halver avokadoen, fjern sten og skræl. Skær avokado i store tern.

Bland grønkål, rødkål, rødløg og avokado.

Hæld salaten på et fad.

Drys med kernerne fra granatæble og de ristede valnødder.

Server salaten med en god dressing. Min vinaigrette er et godt bud,

Ingredienser
  • Valnødder
  • Olie
  • Salt
  • Grønkål
  • Rødkål
  • Rødløg
  • Avokado
  • Granatæblekerner