
Her er min opskrift på lækre hjemmebagte kammerjunker.
Kom hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljepulver, salt og smør i en foodprocessor og kør det sammen til det ligner en masse krummer.
Hvis du ikke har en foodprocessor, så brug en røremaskine eller hænderne.
Tilsæt ægget og kør det godt sammen med den krummende dej.
Tilsæt mælken og kør alle ingredienserne sammen til en blød dej.
Tag dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 2 portioner. Rul hver dejportion ud i en tyk pølse.
Skær hver dejpølse i 18 stykker. Tril hvert stykke dej til en kugle, og sæt dejkuglerne på en bageplade med bagepapir.
Bag kammerjunkerne i ovnen ved 190 grader varmluft i cirka 9 minutter. De skal være meget lyse og kun lige bagte når de kommer ud af ovnen.
Flæk alle kammerjunkerne med en skarp brødkniv.
Sæt de flækkede kammerjunkere tilbage på bagepladen med skærefladen opad. Sæt gerne bundene og toppene i hver sin side af bagepladen. Bundene skal muligvis ikke have helt så lang tid i ovnen som toppene.
Sæt bagepladen med kammerjunkerne i ovnen på 150 grader varmluft. Begynd at kigge til kammerjunkerne efter omkring 9-10 minutter. De er færdige når de er gyldne og tørre. Måske skal bundene tages af pladen inden toppene er færdige. Efter 25 minutter skulle både bunde og toppe gerne være færdige.
Lad kammerjunkerne køle af og server dem på en god gang koldskål.
De kammerjunker, der ikke bliver spist med det samme, kan opbevares i en kagedåse eller en bøtte med tætsluttende låg.