12 kanelsnegle på en bageplade og hvor en har fået glasur

Kanelsnegle

Høje kanelsnegle fyldt med lækker remonce, der ikke løber ud under bagningen.

Jeg har lige fået mig en stak nye bageringe, og selvfølgelig skulle de afprøves med en omgang lækre bløde kanelsnegle.

Ofte løber remoncen ud når man bager kanelsnegle, men hvis man bruger et lille trick bliver det i sneglen. Hemmeligheden er at komme lidt Maizena i remoncen.

Sådan gør du

Dejen

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt salt, sukker, æg og hvedemel. Ælt med en røremaskine sammen til en dej. Tilsæt det bløde smør og ælt det godt ind i dejen til dejen er blank og smidig.

Stil dejen til hævning 45-60 minutter.

Imens laves remoncen.

Remoncen

Alle ingredienserne til remoncen røres sammen til en homogen masse.

Sneglene

Rul dejen ud til en stor rektangel. Smør remoncen ud på dejen. Rul dejen sammen på den lange led. Skær rullen i 12 lige store snegle.

Sæt 12 bageringe på en bageplade med bagepapir. Smør bageringene indvendigt. Det letteste er at bruge en oliespray. Kom en kanelsnegl i hver bageringe og lad sneglene efterhæve i 30 minutter.

Kanelsneglene bages ved 225 grader almindelig ovn i 18-20 minutter.

Tag bageringene af kanelsneglene når de kommer ud af ovnen.

Når kanelsneglene skal serveres, så er det bare at vælge hvilken pynt de skal have:

Hvid glasur, romglasur, brun glasur eller smeltet chokolade.

Hvis det ikke lykkes at spise alle kanelsneglene, så kan de fint komme i fryseren uden glasur.

Ingredienser
Dejen
Til 12 kanelsnegle
  • 2 dl lun mælk
  • 50 g gær
  • 12 g salt
  • 25 g sukker
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
Ingredienser
Remoncen
  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 150 g kagecreme
  • 25 g Maizena