Jeg har længe haft lyst til at lave karrysuppe med kylling. Sådan en helt rund og mildt krydret sag.
Det lykkedes mig at lave suppen lige som jeg havde forestillet mig den skulle være. Og den er godkendt af familien, skulle jeg hilse og sige. Især af Gorm, som var meget begejstret.
Jeg fyldte suppen med ris, kylling, porre og rød peberfrugt. Men det kan man jo variere, som man har lyst til.
Denne opskrift tager tid, fordi jeg har valgt at koge en hel kylling (eller en høne). Jeg forestiller mig, at det sagtens kan lade sig gøre at snyde lidt og bruge vand og ekstra bouillonterninger i suppen. Og så kan man nøjes med at koge et par kyllingebryster til suppen.
Der bliver kød i overskud fra denne opskrift. Brug det til en traditionel hønsesalat, vend det i en karrydressing og brug det som pålæg, eller kom det i en tærte. Mulighederne er mange.
Kom kylling eller høne i en gryde og dæk med koldt vand. Sæt gryden i kog.
Rengør grøntsagerne. Skær begge løg midt over, og skær gulerødder og knoldselleri i grove tern.
Når vandet omkring kyllingen/hønen koger, kommer der skum som fjernes. Når der ikke længere kommer skum, tilsættes grøntsager og peberkorn. En kylling skal koge i omkring en time, og en høne skal koge noget længere før den er mør.
Når kødet er mørt tages det op af suppen sammen med grøntsagerne.
Suppen koges ind til lidt over en liter og hældes igennem et klæde. Jeg plejer at bruge et hårdt opvredet viskestykke, som jeg lægger i en sigte.
Lad kyllingen eller hønen køle af, og pluk derefter kødet af benene. Skind og brusk skal også sorteres fra kødet.
Skræl æbler og fjern kernehus. Pil løg. Skræl gulerødder.
Skær æbler, løg, selleri og gulerødder i tern og kom det hele i en gryde med noget olie.
Grøntsagerne og æblerne sauteres i olien, til løgene er blevet klare og bløde.
Tilsæt karry og gurkemeje og lad det sautere med et minuts tid.
Tilsæt suppen og lad den simre med krydderier, æbler og grøntsager, til grøntsagerne er møre og bløde.
Hæld det hele i en blender sammen med fløde og hønsebouillonterninger. Blend.
Hæld karrysuppen tilbage i gryden, varm den op og smag til med salt. Hvis du synes den er for tynd, så jævn den med lidt Maizena rørt op i koldt vand.
Rengør porrer og peberfrugt. Fjern kerner og den grønne stilk fra peberfrugten. Skær peberfrugten i tern og porrerne i skiver.
Kom en klat smør på en pande og tilsæt peberfrugt og porrer. Sauter grøntsagerne. Inden grøntsagerne er helt færdige, tilsættes tern af kyllinge- eller hønsekød og varmes igennem.
Krydr med salt og peber.
Server karrysuppen med kogte ris, porrer, peberfrugt og kylling.