
Indtil nu har jeg aldrig været helt pjattet med kartoffelpizza. Jeg syntes sådan en pizza smagte for meget af rå kartoffel. Men nu har jeg fundet ud af, at når jeg giver kartoffelskiverne et kort opkog inden de kommer på pizzaen, så bliver resultatet rigtig godt.
Denne pizza med kartofler, cremet porre og vesterhavsost fungerer rigtig godt med stenbiderrognen.
Vælg din vavoritpizzadej. Jeg har brugt Gorm Wiswehs opskrift på pizza dej. Hvis du vælger at bruge den, så vær opmærksom på at opskriften giver dej til 3 pizzaer.
Skær kartoflerne i tynde skiver. Det er let at gøre på et mandolinjern. Kom kartoflerne i en gryde og dæk med vand. Giv kartoflerne et opkog på 2-4 min. Dræn vandet fra kartoflerne og spred dem ud på et tørt viskestykke.
Rengør porren og snit den i tynde skiver.
Sauter porreskiverne i smørret ved middelvarme. Porren skal blive helt blød og mør, men den skal ikke tage farve. Bland creme fraiche i de sauterede porreskiver, og smag til med salt og peber.
Udrul den ene pizzadej. Klip et stykke bagepapir i en cirkel, der passer til pizzadejens diameter. Læg dejen på bagepapiret. Når du tilpasser bagepapiret til dejen, undgår du at stå med en masse forkullet bagepapir efter bagningen af pizzaen.
Smør halvdelen af porre-creme fraiche-blandingen på dejen.
Riv halvdelen af vesterhavsosten over. Brug et fint rivejern.
Læg halvdelen af kartoffelskiverne på pizzaen. Stænk kartoffelskiverne med lidt olivenolie, og drys dem med lidt salt.
Sæt en bageplade i ovnen på den højeste temperatur din ovn kan komme op på. Når bagepladen er varm, lægges pizzaen på den og bages til den er færdigbagt.
Vores ovn stod på 300 grader, og pizzaen var færdig efter 6,5 minut.
Imens den første pizza bager, laves den anden præcis som før beskrevet.
Når begge pizzaer er færdige og har kølet en lille smule af, skal det sidste fyld på.
Smag stenbiderrognen til med salt.
Smag creme fraichen til med lidt citronsaft og salt.
Kom små klatter af den tilsmagte creme fraiche på pizzaerne.
Derefter kommes små skefulde af stenbiderrognen på creme fraichen.
Til sidst pyntes med frisk dild.