Kartoffelsalat serveret i et grønt fad toppet med purløg

Kartoffelsalat

Der findes et hav af opskrifter på kartoffelsalat, og mange meninger om hvilke ingredienser der skal i en rigtig kartoffelsalat. Dette er mit bud på en opskrift.

Sådan gør du

Kom ymer, mayonnaise og de 2 slags sennep i en stor skål.

Snit løgene fint.

Skær drueagurkerne i små tern.

Kom løg og drueagurker i skålen, og rør godt rundt. Smag til med salt.

Skær kartoflerne i store tern og bland dem i ymerdressingen. Smag på kartoffelsalaten - måske skal den have lidt ekstra salt.

Du kan vælge at komme fintsnittet purløg eller dild i kartoffelsalaten, (eller blot drysse det over), hvis du synes det er lækkert med lidt krydderurter.

Ingredienser
Til 6 personer
  • 500 g ymer
  • 200 g god mayonnaise
  • 50 g sød sennep
  • 20 g medium stærk sennep (jeg bruger Taffel sennep fra Bähncke)
  • 100 g pillede løg
  • 150 g drueagurker
  • 1400 g kogte kolde kartofler
  • Salt
  • Eventuelt frisk dild eller purløg