Kartoffelsuppe toppet med smørstegt porretop og sprødekartoffelskræller

Kartoffelsuppe

Klassikeren som stadig holder

En kartoffelsuppe kan bære et væld af toppings: sprødstegt bacon, lidt pesto, ristede græskarkerner, stegt chorizo, friterede løg, rugbrødscroutoner, ristede solsikkekerner og purløg for bare at nævne nogle.

Jeg har smørstegt den grønne del af porren og lavet sprøde chips af kartoffelskrællerne. Skrællerne er vendt med lidt olie og røget paprika og bagt i ovnen på 200 grader i omkring 10 minutter.

Til sidst har de fået lidt salt.

Sådan gør du

Sauter løg i olie et par minutter. Tilsæt porre og sauter til løg og porre er godt møre. Tilsæt kartofler og vand. Husk at bruge lidt mindre vand hvis du kan lide din suppe tyk. Kog til kartoflerne er helt møre.

Tilsæt bouillon (der skal muligvis bruges lidt mindre hvis du ikke bruger så meget vand) og fløde. Blend suppen med en stavblender.

Server suppen med lige den topping du har lyst til og gerne et stykke godt brød.

Ingredienser
Til 4 personer
  • Olie
  • 2 Store løg
  • 2 Porrer
  • 1 kg Kartofler
  • l Vand
  • 50 g Grønsagsbouillon eller hønsebouillon
  • dl Fløde