Kartoffelvarfler i en stak

Kartoffelvaffel

Har du rester af kogte kartofler i køleskabet, så prøv at forvandle dem til disse lækre kartoffelvafler.

De er skønne både morgen, middag og aften. Til morgenmad kunne det være med baked beans, æg og bacon. En kartoffelvaffel med sprød salat, avokado og røget laks er en fortrinlig frokost. Og til aftensmaden er kartoffelvaflen en fin ledsager til en god salat og kød eller fisk.

Jeg har prøvet at fryse vaflerne, for derefter at tø dem op i mikrobølgeovnen, og slutte af med en tur på den flade brødrister. De bliver ikke helt som når de kommer direkte fra vaffeljernet, men jeg synes bestemt det er en ok løsning.

Sådan gør du

Mos kartoflerne i en skål.

Tilsæt kartoffelmel, æg, bagepulver, løgpulver, paprika, salt og peber.

Smelt smørret og kom det ned til de øvrige ingredienser. Rør det hele godt rundt.

Varm et belgisk vaffeljern op. Når det er varmt, pensles pladerne med olie. Kom kartoffelmassen i vaffeljernet og bag til vaflerne er gyldne og sprøde.

Pensl med olie for hver gang der kommes ny kartoffelmasse i vaffeljernet.

Ingredienser
Til 4 vafler
  • 400 g kogte afkølede kartofler (kogt med salt i kogevandet)
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 knivspids hvidløgspulver
  • 1 knivspids paprika
  • ¾ tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • Olie