Knoldselleri

med brunet smør, soyasauce, løg og nødder

Kombinationen af brunet smør, soyasauce, løg og nødder er virkelig en fantastisk mundfuld. Lidt ingefær giver god balance og smag til nøddesaucen.

Denne sauce fungerer godt til saltbagt knoldselleri.

Dette rækker til at toppe 2 saltbagte knoldselleri

Sådan gør du

Snit løget fint.

Hak mandler og hasselnødder meget groft.

Hak ingefæren helt fint.

Kom brunet smør, løg og ingefær i en lille gryde. Varm grydens indhold op under omrøring indtil løget er blevet klart. Tilsæt mandler, hasselnødder og soyasauce, og varm det hele op.

Skær saltbagt knoldselleri i både, kom dem på et fad og drys med lidt salt. Hæld den lune nøddesauce over og server. Dette kan bruges som en vegetarret sammen med godt brød og en salat, eller som tilbehør til kød eller fisk.

Ingredienser
  • 1 mellemstor løg
  • 35 g smuttede og ristede mandler
  • 35 g ristede hasselnødder uden den mørke hinde
  • 15 g skrællet frisk ingefær
  • 80 g brunet smør
  • 2 spsk soyasauce