Laksesalat på et stykke rugbrød. Pyntet med finthakket purløg og strimler af citronskal.

Laksesalat

Vi har været forbi Mols røgeri og har købt en hel side koldrøget laks. Noget af laksen har jeg lavet til laksesalat. Det smager skønt på et stykke ristet rugbrød. Men det kan også bruges som en forret hvis det bliver anrettet fint på en tallerken. Eller måske anrettet som en lille snack på et lille stykke ristet brød eller en kartoffelrøsti.

Sådan gør du

Hak laksen groft med en kniv og kom den i en skål.

Hak kapers fint og kom dem op i skålen til laksen. Tilsæt creme fraiche, citronsaft, sennep, rødløg og dild og rør godt rund.

Smag til med friskkværnet peber og eventuelt salt. Den laks jeg brugte var ret salt og kapersene bidrog også med noget salt og derfor var det ikke nødvendigt for mig at bruge yderligere salt. Så husk at smage på laksesalaten inden du kommer salt i.

Ingredienser
Til 1 portion
  • 200 g koldrøget laks
  • 1 spsk kapers
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk grov sennep
  • 30 g finthakket rødløg
  • ½ bundt finthakket dild – omkring 15 gram
  • Friskkværnet peber og eventuelt salt