En lun leverpostej på et stykke groft rugbrød med et par syltede rødbeder på toppen. Det er altså godt.
Herhjemme laver vi altid mange ad gangen, som vi sætter i fryseren. Så skal vi blot tage en leverpostej fra frost og ind i ovnen. Og vupti, så er der varm leverpostej på en time.
Lever, spæk, bacon og løg hakkes fint på en kødhakker. Kom de hakkede ingredienser i en stor skål.
Mælk og hvedemel røres sammen i en gryde. Mælken og melet koges op under konstant piskning. Når mælkemassen er blevet tyk, og er kogt godt igennem, hældes den i skålen med lever, spæk, bacon og løg.
Hak ansjosfileterne helt fint med en kniv og kom dem i skålen.
Tilsæt peber, timian og æg. Tilsæt det meste af saltet. Hold lidt tilbage, så du ikke risikerer at dine leverpostejer bliver for salte. 34 gram salt passer til den bacon jeg bruger. Men bacon kan variere i hvor salt det er.
Rør massen grundigt sammen.
Nu skal leverpostejen smages til. De hardcore smager på den rå levermasse. Det kan jeg ikke få mig selv til. Så jeg kommer en klat i mikrobølgeovnen, som jeg så smager på. Uanset hvilken metode du bruger, så skal du nu vurdere om leverpostejen skal have mere salt. Hvis der skal mere salt i, så gå gerne forsigtigt til værks. Kom eventuelt saltet i ad flere omgange, hvor du smager på leverpostejen hver gang du har kommet mere salt i. Det er ærgerligt at komme til at oversalte en stor portion leverpostej, fordi man får kastet for meget salt i på en gang.
Når leverpostejen smager som den skal, er den klar til at blive fordelt i forme. Jeg bruger aluminiumsforme med paplåg. De aluminiumsforme jeg anvender, kan rumme 5 dl.
Kom leverpostejerne på frost.
Når du får lyst til leverpostej, tager du en postej ud af fryseren, tager låget af, sætter den i et vandbad med kogende vand og bager den i ovnen ved 200 grader varmluft i omkring en time. Tiden for bagningen er selvfølgelig afhængig af hvor stor leverpostejen er.