De kolde måneder kalder på simreretter, og denne klassiker rammer aldrig fejl. Den er lige god som gæstemad med et godt glas rødvin, som den er som en helt almindelig familieret lavet på en dag med god tid.
Traditionelt serverer man osso buco med risotto, men det synes jeg personligt er lidt for tungt. Jeg servere min osso buco med kogte ris, men kartoffelmos eller en god blød polenta er også en fin følgesvend.
Det grønne drys gremolata giver lidt friskhed til retten.
Kødet vendes i mel og krydret med salt og peber. En god stor gryde opvarmes og gives et generøst skvæt olie. Kødet brunes heri ad flere omgange. Tilsæt mere olie hvis det er nødvendigt,
Når kødet er brunet sættes det til side og løg og hvidløg sauteres kortvarigt i gryden. Tilsæt tern af selleri og gulerødder og sauter til løgene er møre.
Tilsæt hvidvinen og lad den koge et minuts tid.
Tilsæt tomater, vand, bouillonterninger, timian, laurbær og kog op. Når bouillonterningerne er opløst tilsættes kødet og hele herligheden simrer til kødet er meget mørt. Det tager 2-3 timer. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Hvor meget du bruger af hver ingrediens er en smagssag. Men tænk det sådan at persillen er hovedingrediensen, og citronskal og hvidløg skal ikke dominere alt for kraftigt.
Server gremolataen i en skål, så folk selv kan bestemme hvor stort et drys de ønsker.