Pandekager

Herhjemme er det som oftest mig der står for maden. Men når der skal bages pandekager, så er Nikolaj i køkkenet. Han laver nogle virkelig gode pandekager.

Vi spiser dem helst med citronsaft og et drys sukker. Hvis det endnu ikke er noget du har smagt, så gør dig selv den tjeneste at prøve det.

Du kan selvfølgelig også rulle pandekagerne med vaniljeis og din favoritmarmelade eller noget helt tredje.

Sådan gør du

Slå æggene ud i en skål. Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt. Smelt smørret og kom det i skålen. Pisk skålens ingredienser godt sammen.

Tilsæt mælk og pisk.

Sigt melet i skålen og pisk dejen godt sammen.

Kom lidt smør på en god varm pande. Fordel et tyndt lag pandekagedej ud i hele panden. Bag pandekagen så den får et fint lysebrunt mønster. Vend den og bag den færdig på den anden side. Tag pandekagen af panden.

Gentag pandekagebagningen til der ikke er mere dej, og du har en dejlig stak pandekager.

Ingredienser
Til 12 pandekager
  • 4 æg
  • 4 tsk sukker
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 2 knivspids salt
  • 40 g smør
  • 4 dl mælk
  • 200 g mel
  • Yderligere smør til panden