Skål med pastaretten. Det er pastapenne med skiver at gulerod og kikærten. Ovenpå retten er der et stykke lækkert kylling.

Pasta med kylling,

tomat og kikærter

Pastapenne smovset ind ind i tomatsauce, møre skiver gulerod og kikærter. Toppet med braiseret kylling.

Sådan gør du

Brun kyllingestykkerne i olie i en stor gryde. Tag kyllingen op og sauter det finthakkede løg.

Skub løget lidt til side i gryden og kom tomatkoncentratet i gryden. Steg tomatkoncentratet godt igennem.

Tilsæt lidt vand så du får en tyk tomatsauce. Tilsæt hønsebouillon, laurbærblade og friskkværnet peber.

Når bouillonterningerne er opløst skal kyllingestykkerne ned i gryden sammen med de skiveskårne gulerødder.

Hele herligheden skal stå og simre i omkring en time til kyllingen er mør. En fritgående kylling skal have længere tid end en kylling der ikke har bevæget sig så meget.

Når kyllingen er ved at være mør koges pastapennene. Jeg bruger fuldkornspasta, men helt hvid pasta er lige så godt. Giv pastapennene et minuts mindre kogetid end normalt.

Nogle minutter inden pastaen er færdigkogt tages kyllingen op, kikærterne tilsættes og varmes godt igennem i saucen.

Når pastaen er kogt, drænes pastavandet fra og pastapennene kommes i saucen. Lad pennene koge i saucen et minuts tid. Smag til med salt og peber.

Server pastaen med kylling på toppen. Giv gerne et gavmildt drys af parmesan på toppen.

Ingredienser
Til 4 personer
  • 1 hel parteret kylling
  • 1 løg
  • 6 gulerødder
  • 140 g tomatkoncentrat
  • 4 hønsebouillonterninger
  • laurbærblade
  • 1 dåse kikærter
  • 400 g pastapenne