Pisket brunet smør

Ligesom du kan piske almindeligt smør luftigt, så kan du også piske brunet smør, så det bliver let og luftigt.

Du kan vælge at blande almindeligt smør og brunet smør. Eller du kan vælge udelukkende at bruge brunet smør. Det er en smagssag.

Sådan gør du

Brun så meget smør som du synes. Se hvordan på videoen fra et af mine foregående opslag.

Sæt smørret på køl.

Når smørret skal pisket tages det ud af køleskabet i god tid inden, så det har tid til at blive blødt.

Pisk det bløde smør med et piskeris på røremaskinen. Indimellem skal smørret skrabes ned af kanterne på skålen.

Pisk smørret til det bliver luftigt. Hav tålmodighed, det tager lidt tid.

Det piskede smør smages til med salt.

Jeg har prøvet at sætte pisket brunet smør i køleskabet natten over, for derefter at tage det ud igen dagen efter. Når smørret igen er blevet blødt, synes jeg det mister noget af sin luftighed. Så jeg vil anbefale, at piske smørret kort tid inden det skal spises.

Ingredienser
Til 1 portion
  • 200 g smør
  • Salt