Pisket smør

Måske har du fået pisket smør til dit brød på en restaurant. Du kan også nemt lave pisket smør derhjemme.

Det vigtigste i denne opskrift er at dit smør er helt blødt.

Sådan gør du

Pisk det bløde smør med et piskeris på røremaskinen. En gang imellem skal smørret skrabes ned af kanterne på skålen.

Efter omkring 4 minutters piskning, tilsættes kærnemælken lidt efter lidt. Pisk videre til smørret er luftigt.

Inklusiv den tid du bruger på at skrabe smør af skålens kanter, så tager det nok omkring et kvarter at piske smørret luftigt.

Personligt synes jeg at det piskede smør skal smages til med lidt ekstra salt. Men smag på det og vurder selv.

Udover salt så kan du tilsætte masser af anden smag til dit piskede smør: Fintrevet citronskal, hvidløg, chili og krydderurter er blot nogle ideer.

Ingredienser
  • 200 g blødt smør
  • ½ dl kærnemælk
  • Eventuelt lidt salt