Pull apart brød med indbagt ramsløgssmør.

Pull apart ramsløgsbrød

Hvis du kan lide hvidløgsbrød, så er jeg næsten sikker på at du også vil synes om dette ramsløgsbrød. 

Det er blødt, uden skyggen af fibre og ganske lækkert.

Sådan gør du

Dejen

Udrør gæren i mælken. Tilsæt æg, salt, sukker og hvedemel. Rør dette på en røremaskine i omkring 8 minutter. Tilsæt det bløde smør til dejen. Ælt dejen til den slipper skålens kanter.

Lad dejen hæve i 1,5 time.

Imens dejen hæver, laves fyldet til brødet.

Fyldet

Hak ramsløgsbladene meget fint.

Rør de hakkede ramsløgsblade, smør og salt godt sammen.

Riv osten på et groft rivejern.

Når dejen er færdig med at hæve, hældes den ud på et meldrysset bord.

Rul dejen ud til en lang firkant, der er omkring 20 gange 80 centimeter. Rul dejen ud så det passer til den bageform du bruger.

Smør 2/3 af ramsløgssmørret ud over dejen. Drys 2/3 af den revne ost ud over dej og ramsløgssmør.

Fold dejen sammen på den lange led.

Smør den sidste del af ramsløgssmørret ovenpå den sammenfoldede dej. Undlad at smøre et lille stykke af en af enderne af dejen. Drys det sidste revne ost ud over ramsløgssmørret.

Nu skal dejen skæres i mindre stykker. Skær på dejens korteste led, og skær så det passer nogenlunde med bredden af din bageform.

Kom bagepapir i en bageform. Min bageform er 32 x 13 cm og 10 cm høj.

De mindre dejfirkanter skal stakkes i bageformen. Sammenfoldningen i hver firkant skal vende nedad. Den firkant i en af enderne, hvor du undlod at smøre ramsløgssmør og komme revet ost på, er den første dejfirkant du skal komme i bageformen. Derefter stakker du alle dejfirkanterne oven på hinanden i brødformen. For at gøre det lidt lettere, kan du lave små dejstakke på bordet, som du samler til en stor stak i brødformen.

Når dejen er samlet i formen, skal den efterhæve i 1 time.

Bag brødet på nederste rille i ovnen ved 175 grader almindelig ovn i omkring 50 minutter.

Ingredienser
Dej
Til 1 brød
  • 20 g gær
  • 3 dl kold mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 450 g hvedemel
  • 50 g smør
Fyldet
  • 35 g ramsløg
  • 100 g smør
  • ½ tsk salt
  • 150 g revet ost