En rund tærteform med rababer crumple. Af tærten er det taget en mindre stykke tærte som er serveret i en hvid skål og på toppen er det lagt en kugle vaniljeis.

Rabarbercrumble

Når det er sæson for rabarber er denne tærte en klar favorit herhjemme. Vi serverer dem både som her med en kugle vaniljeis, men en god creme fraise eller flødeskum ville være lige så gode bud.

Sådan gør du

Crumble

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør dem til en smuldrende dej.

Har du ikke en foodprocessor,så kom ingredienserne i en skål, og brug hænderne til at smuldre det hele godt sammen.

Rabarberfyld

Rengør rabarberne og skær dem i mindre stykker.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mos vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. På den måde fordeles vaniljen lettere ud mellem rabarberstykkerne.

Kom rabarber, vanilje, sukker og Maizena i en fad der kan komme i ovnen. Jeg bruger et tærtefad med en diameter på 26 cm. Bland ingredienserne til rabarberfyldet godt sammen i fadet.

Dæk rabarberne med crumblen.

Bag rabarbercrumblen midt i ovnen på 200 grader almindelig varme i 25-30 minutter. Tag kagen ud når den er gyldenbrun på toppen.

Server rabarbercrumblen med flødeskum, creme fraiche eller en god vaniljeis.

Ingredienser
Crumble
Til 1 tærte
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 40 g sukker
  • 40 g brun farin
  • 1 knivspids salt
Rabarberfyld
Til 1 tærte
  • 600 g rabarber
  • ½ vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 1 spsk Maizena