
Rødbeder og peberrod er et dejligt makkerpar.
I denne salat kan du rive lige så meget peberrod i som du lyster. Jeg kan personligt godt lide at der er lidt riv i.
Hvis du ikke orker at rive rødbeder, kan du snyde og købe en pose med revne rødbeder. Det er er også ret nemt at rive rødbeder, hvis du bruger en foodprocessor med rivejern.
Hasselnødderne kan også købes ristede.
Rist hasselnødderne i en 200 grader varm ovn (varmluft). De er færdige efter omkring 5-6 minutter. Tog hasselnødderne ud af ovnen og lad dem afkøle lidt. De mørke hinder gnides af med fingrene. Laver du en stor portion nødder, kan du komme de ristede hasselnødder i et viskestykke og gnide nødderne fri af hinderne heri.
Skræl og riv rødbederne groft - eller hæld dem ud af posen.
Giv rødbederne en klat honning, et skvæt mørk balsamicoeddike, lidt olie, salt og peber. Rør det hele godt rundt.
Riv nu den mængde peberrod du ønsker i salaten.
Smag salaten til. Drys de ristede hasselnødder over og server.