Char sui glasseret ribbenssteg

Ribbensteg på kinesisk

Skulle du i denne juletid stå med rester af en ribbensteg, så prøv at genopvarme den med et kinesisk twist.

Char siu er en kinesisk barbecue, som direkte oversat betyder spidstegt. Normalt marinerer man fersk svinekød som derefter bliver stegt.

Her har jeg brugt char siu saucen til at genopvarme skiver af ribbensteg.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

Rør alle ingredienserne til char siu saucen sammen.

Skær sværen af ribbensstegen og skær stegen i skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.

Pensl kødet med char siu saucen. Vend skiverne og pensl den anden side med saucen.

Nu er kødet klar til at komme i ovnen i omkring 10 minutter, til det er karamelliseret let på overfladen. Pensl kødet endnu en gang med char siu saucen når det taget ud af ovnen.

Disse lækre sticky og krydrede skiver af ribbensteg kan bruges til lidt af hver. F.eks i en burgerbolle med snittet kål og chilimayonnaise, i bao boller, med nudler og lynstegte grøntsager eller i dampede kinesiske pandekager.

Ingredienser
  • ½ dl hoisinsauce
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk risvin
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk brun farin
  • 1 fed revet hvidløg
  • 1 knivspids 5-spice krydderi
  • Lidt friskkværnet peber