Saltbagt knoldselleri
På trods af at der skal bruges 2 kilo salt til denne opskrift, så er saltbagt selleri ikke salt. Derimod er sellerien mør, lækker og stadig fuld af saft.
Den bagte selleri kan skæres i skiver og steges, eller den kan skæres i både og serveres som jeg foreslår i næste opslag.
Vask og rengør knoldsellerien grundigt med en svamp eller børste. Skær de nederste dele af sellerien bort, hvor rødderne gør at du ikke kan vaske jorden væk.
Kom saltet i en skål og væd det med en smule vand.
Læg en god håndfuld salt i bunden af en bradepande. Læg knoldsellerien oven på saltet.
Pak hele sellerien ind i et tykt lag salt.
Bag salt og selleri i midten af ovnen på 180 grader almindelig ovn. En knoldselleri i medium størrelse skal have 2,5 time i ovnen.
Tag sellerien ud og lad det hvile i en halv time.
Når sellerien skal ud af sin saltskal, kan du enten save den ud med en brødkniv, eller slå skallen itu med en kødhammer eller bagsiden af en stor tung køkkenkniv.
Den salte skræl på sellerien skæres bort.
- 1 knoldselleri
- 2 kg groft salt