Southern fried østershatte

Disse friterede østershatte er et nyt bekendtskab for mig, men jeg er ret begejstret for dem. Server dem med en god dip, i en sandwich eller med en salat.

Sådan gør du

Bland mel, paprika, løgpulver, hvidløgspulver, lidt peber og noget salt godt sammen i en dyb tallerken.

Slå æggene ud i en anden dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.

Rengør østershattene hvis de har jord eller andre urenheder på sig. Du må gerne bruge vand. De af svampene som er store, deles i mindre stykker med fingrene eller en kniv.

Skyl østershattene i vand, hvis de ikke allerede har været i kontakt med vand.

Vend de fugtige svampe i det krydrede mel. Vend dernæst de melede svampe i pisket æg, og efterfølgende en sidste gang i melet.

Varm olien op i en gryde eller en pande. Olien er klar til fritering når der kommer små bobler når man stikker enden af en østershat i den (eller en tandstik). Pas på olien ikke bliver for varm, for så bliver svampene meget mørke under friteringen.

Friter svampene i olien. Friter max halvdelen af svampene ad gangen.

Når svampene er færdigfriterede, lægges de på fedtsugende papir inden servering.

Her har jeg serveret de friterede østershatte med en dip rørt af græsk yoghurt, mayonnaise, løgpulver, hvidløgspulver, tørret dild og salt.

Ingredienser
Til 1 portion á 150 g svampe
  • 1 dl hvedemel
  • 1 spsk mild paprika
  • ½ spsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 æg
  • 150 g østershatte
  • 5 dl olie til fritering
  • Salt og peber