Lysegrøn skål med flækærtesuppen toppen med grønkål. Tilbehøret er et godt fluét.

Vegansk flækærtesuppe

toppet med palmekål

For noget tid siden så jeg et opslag fra @nikolajkirk , der slog et slag for at vi blandt andet skulle lære at elske flækærter. Det fik mig til at tænke på hvad jeg kunne lave med flækærter. For de kan jo mere, end blot at være en vigtig ingrediens i ”gule ærter”.

Næste skridt var at skaffe flækærter. Dem fandt jeg heldigvis hos den fine butik @nyma.dk , som ligger ganske tæt på os. Flækærterne som jeg købte kommer fra @biogan.dk . Så hvis du kender et sted der forhandler Biogans varer, så er der måske en chance for at finde flækærterne der.

Min opskrift er endt sådan. Den er ret mild, så børnene kan være med. Vil du have det mere stærkt, så tilsætter du bare mere karrypasta.

Sådan gør du

Pil løget og snit det i fine tern.

Pil hvidløget og hak det fint.

Skær knoldselleri i små fine tern. Sellerien skal nærmest koge ud i suppen, og derfor skal den skæres småt

Hak ingefær fint.

Skær gulerødder og persillerødder i tern på størrelse med en terning eller lidt større.

Kom lidt olie i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og knoldselleri. Sauter grøntsagerne til løget er klart og mørt. Tilsæt karrypasta og ingefær og sauter i yderligere 1 minut.

Tilsæt vand, flækærter, gulerødder og persillerødder. Bank citrongræsset med bagsiden af en kniv eller med skæftet. Kom citrongræsset i suppen. Lad det hele småkoge under låg til flækærterne er bløde. Det tager omkring en time.

Tag citrongræsset op af suppen.

Kom halvdelen af grydens indhold i en blender sammen med kokosmælk og grøntsagsbouillon. Blend.

Hæld blenderens indhold ned i gryden til den ikke blendede suppe. Rør det hele sammen og vurder konsistensen. Hvis du synes suppen er for tyk, så tilsæt mere vand.

Smag suppen til med salt.

Vask palmekålen og rib bladene for den træede stængel. Skær palmekålen i brede strimler. Kom lidt olie i en pande og sauter palmekålen heri. Smag kålen til med salt og peber.

Hæld suppen i en dyb tallerken eller en skål og top med palmekålen.

Server gerne suppen med et godt stykke brød til.

Ingredienser
Til 4 personer
  • Olie
  • 1 stort løg
  • 150 g skrællet knoldselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g skrællet ingefær
  • 200 g skrællede gulerødder
  • 200 g skrællede persillerødder
  • 1 tsk panang karrypasta - eller brug den karrypasta du har lyst til
  • 1 l vand
  • 300 g gule flækærter
  • 2 tsk frisk citrongræs
  • 1 dåse kokosmælk
  • 50 g Herbamare eller anden koncentreret grøntsagsbouillon
  • Palmekål
  • Salt