
Elotes er mexicanske majskolber.
Her har jeg lavet en lidt fordansket version af dem. Den cotija ost man bruger i Mexico er svær at skaffe i Danmark, og derfor har jeg udskiftet den med feta.
Elotes er normalt grillede. Det kan du også vælge at gøre. Her har jeg dog bare kogt majskolberne. Det synes jeg fungerer fint.
Pil blade og tråde af majskolberne. Kom majskolberne i en gryde og dæk dem med vand.
Tænd op under gryden og sæt vandet i kog. Når vandet koger, slukkes blusset og majsene trækker 5 minutter i det varme vand.
Mens majskolberne tilberedes i gryden, laves limecremen.
Kom mayonnaise og creme fraiche i en skål. Riv skallen af begge limefrugter på et fint rivejern ned i skålen. Skær den ene limefrugt over, og pres 1,5 tsk limesaft ned i skålen.
Rør cremen sammen og smag den til med salt.
Hak den friske koriander.
Når majskolberne har trukket 5 minutter i det varme vand, tages de op.
Lad dem køle en smule af.
Når majskolberne ikke længere er brandvarme, fordeles limecremen hen over dem. Derefter kommes chilisaucen på i fine striber. Brug den mængde chilisauce der passer til dit temperament. Smuldr fetaosten over majskolberne, og drys til sidst med den hakkede friske koriander.