Corn chowder er en Amerikansk majssuppe. På billedet er der en skål med suppen toppet med rødpeberfrugt i tern samt lidt hakket persille

Corn chowder

Corn chowder er en amerikansk majssuppe. Den er fyldig, mild og børnevenlig.

Hvis du savner lidt ekstra protein, kan du snildt tilføje stegt eller kogt kylling til suppen.

Sådan gør du

Pil løgene. Skræl gulerødderne. Vask bladsellerien.

Snit løg, gulerødder og bladselleri i meget små tern.

Pil hvidløg og hak det fint.

Skræl kartoflerne. Vask peberfrugten, og fjern stilk og kerner.

Snit kartofler og peberfrugt i tern.

Pil blade og tråde af majskolberne. Skær majskornene af kolberne.

Kom et skvæt olie og bacon i en gryde. Steg bacon i olien i 4-5 minutter.

Tilsæt smør, løg, gulerødder, bladselleri og tørret timian. Sauter det hele, til grøntsagerne bliver en smule bløde og løgene klare.

Tilsæt kartofler, peberfrugt, majskerner, vand og laurbærblad. Lad det hele koge i 20-25 minutter. Kartoflerne skal være møre og må gerne være en smule udkogte i kanten.

Tilsæt bouillonterninger, fløde og mælk.

Fisk laurbærbladet op af suppen.

Tag omkring en liter suppe fra og blend den. Kom den blendede suppe tilbage i gryden.

Smag suppen til med salt og peber.

Varm suppen op, hvis den ikke er helt varm.

Server suppen som den er eller med et stykke godt brød til.

Ingredienser
Til 4-6 personer
  • 2 store løg
  • 3 gulerødder
  • 4 stængler bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g kartofler (4 mellemstore kartofler)
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 majskolber
  • Olie
  • 120 g bacon i tern
  • 25 g smør
  • 1 tsk tørret timian
  • dl vand
  • 1 laurbærblad
  • 4 terninger hønse- eller grøntsagsbouillon (40 gram)
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber

Andre idéer til aftensmaden

Mexikansk elote - kogt majskolbe dresset med lime dressing, fetaost, chilisauce og drysset med hakket korriander
Elotes
Majspandekager
Karrysuppe med kylling. Supper er serveret med ris, sauterede porrering og rødbederfrugt
Karrysuppe med kylling
Kartoffelsuppe toppet med smørstegt porretop og sprødekartoffelskræller
Kartoffelsuppe