Som vores aflaster engang sagde: “Jeg elsker bare hønsesalat! Det er jo næsten som tarteletter, bare uden butterdejskallerne”. Han er i øvrigt kæmpefan af tarteletter.
Herhjemme går vi altså heller ikke af vejen for en god hønsesalat. Det er en hverdagsluksus når vi giver os tid til at lave sådan en omgang.
Denne hønsesalat klæder ethvert frokostbord med et godt stykke brød. Og nu hvor julefrokosterne nærmer sig med hastige skridt, så overvej lige om denne hønsesalat ikke kunne være et godt bud at sætte på bordet.
Champignonskiverne steges i olie på en pande. Krydr med salt og peber og lad champignonerne køle af.
Bland græsk yoghurt, mayonnaise, grov sennep og sød sennep. Bland kylling, champignon og asparges i cremen. Smag til med salt.
Server hønsesalaten på rugbrød, franskbrød eller i en croissant. Drys med fintsnittet purløg og stegt bacon. Husk at stege nok bacon - jeg er altid forbavset over hvor meget der faktisk bliver spist.