Hønsesalat på et stykke rugbrød toppet med stegte champignon, bacon og drys af purløg

Hønsesalat

Som vores aflaster engang sagde: “Jeg elsker bare hønsesalat! Det er jo næsten som tarteletter, bare uden butterdejskallerne”. Han er i øvrigt kæmpefan af tarteletter.

Herhjemme går vi altså heller ikke af vejen for en god hønsesalat. Det er en hverdagsluksus når vi giver os tid til at lave sådan en omgang.

Denne hønsesalat klæder ethvert frokostbord med et godt stykke brød. Og nu hvor julefrokosterne nærmer sig med hastige skridt, så overvej lige om denne hønsesalat ikke kunne være et godt bud at sætte på bordet.

Sådan gør du

Champignonskiverne steges i olie på en pande. Krydr med salt og peber og lad champignonerne køle af.

Bland græsk yoghurt, mayonnaise, grov sennep og sød sennep. Bland kylling, champignon og asparges i cremen. Smag til med salt.

Server hønsesalaten på rugbrød, franskbrød eller i en croissant. Drys med fintsnittet purløg og stegt bacon. Husk at stege nok bacon - jeg er altid forbavset over hvor meget der faktisk bliver spist.

Ingredienser
Til 8 personer
  • 200 g kogt hønsekød i tern
  • 1 bakke champignon
  • 200 g græsk youhurt 2%
  • 75 g god mayonnaise
  • 1 spsk grov sennep (den med hele sennepskorn)
  • 2 spsk sød sennep
  • 150 g hvide asparges fra dåse
  • Olie til stegning
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Rigelige mængder stegt bacon
  • Fintsnittet purløg

Andet inspiration til frokostbordet

Kartoffelsalat serveret i et grønt fad toppet med purløg
Kartoffelsalat
Små kartoffelröstider toppet med senneps-creme fraiche og et stykke røgetlaks
Kartoffelrösti med senneps-creme fraiche og røget laks
Laksesalat på et stykke rugbrød. Pyntet med finthakket purløg og strimler af citronskal.
Laksesalat
Rullepølse præsenteret på et træbræt
Rullepølse