![Boller der er formet som små græskar. I hver boller er der sat en pecannød som skal ligne stilken på et græskar](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fa.storyblok.com%2Ff%2F129715%2F2700x1802%2F12984176af%2Fgraeskarboller-030.jpg&w=3840&q=75)
Dette er ikke en af mine nemmeste opskrifter. Det er lidt bøvlet at binde snor rundt om hver bolle og fjerne det igen. Det er svært at undgå at snoren bliver bagt lidt ind i den færdigbagte bolle, men med lidt forsigtighed kan man sagtens pille snoren af.
Bøvlet resulterer til gengæld i boller med den fineste græskarform. De er oplagte at spise til halloween.
Jeg har set nogle opskrifter, hvor der i stedet for at binde snor rundt om bollerne, blot klippes ind i siderne på bollerne når de er blevet formet (inden efterhævningen). Jeg synes ikke formen bliver lige så fin, men det kunne være et godt alternativ ,hvis det skal gå hurtigt eller hvis snoren er for svær at håndtere for dit barn.
Gurkemejen i opskriften er blot for at give den gule farve ekstra smæk på. Den kan sagtens undværes.
Er du ikke til kardemomme, så undlader du blot dette krydderi.
Spis bollerne som de er eller server dem med, smør, ost, marmelade eller hvad du ellers kan finde på.
Lun mælken så den er lillefingervarm.
Kom mælk og gær i en røreskål og rør gæren ud i mælken.
Tilsæt salt, sukker, græskarmos, kardemomme, gurkemeje, æg og hvedemel.
Rør dejen på en røremaskine ved medium hastighed i 5 minutter.
Tilsæt det bløde smør og rør dejen i yderligere 2-3 minutter, til smørret er rørt godt ind i dejen og dejen slipper skålens kanter.
Lad dejen hæve i omkring en time til dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Skær dejen ud i 12 lige store stykker. Form hvert dejstykke til en bolle og kom bollerne på en bageplade med bagepapir.
Klip 12 lange stykker husholdningssnor.
Vikl et stykke snor rundt om hver bolle. Snoren skal vikles, så den som et lagkagediagram danner 6-8 lagkagestykker. Du kan gøre enten som når man binder gavebånd om en pakke, eller vikle snoren fra en ende til den anden rundt om bollen. Lad snoren sidde så løst som det kan lade sig gøre. Bind til sidst en knude på snoren øverst på bollen.
Lad bollerne hæve 30 minutter under et klæde.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter.
Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Klip snoren øverst på hver bolle og pil forsigtig snoren af.
Sæt en mandel eller en pekannød øverst i bollen, så den ligner stilken på græskarbollen.