Jeg bruger kalvecuvette til min frikassé. Det er ikke det stykke kød man bruger normalt. Men jeg synes det smager rigtig godt, og jeg har ofte mulighed for at købe det på tilbud.
Denne frikassé svømmer ikke i sauce. Er du meget sovseglad, kan du lave halvanden- eller dobbeltportion af saucen.
Fjern eventuel fedt og sener fra kalvekødet. Skær kødet i tern der er omkring 2,5 cm på hver led.
Kom kalveternene i en gryde og dæk med vand. Kom salt i vandet.
Kog vand og kød op. Fjern det skum, som kommer i starten af kogningen. Når der ikke kommer mere skum, tilsættes peberkornene. Ved at vente med at komme peberkornene i kogevandet til efter afskumningen, undgår du at komme til at tage dem op sammen med skummet.
Kog kødet mørt under låg. Hvis du bruger kalvecuvette som mig tager det cirka 45 minutter.
Imens kødet koger klargøres grøntsagerne:
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Jeg skærer mine gulerødder i en slags zig zag, så stykkerne bliver trekantede.
Skræl de hvide asparges, og knæk den nederste del af.
Skyl de grønne asparges, og knæk den nederste del af.
Skær både hvide og grønne asparges i stykker der er cirka 4 cm lange.
Kom vand og lidt salt i en gryde, og kog vandet op. Når vandet koger, skal grøntsagerne koges møre på skift. Brug det samme kogevand, og tag de færdigkogte grøntsager op med en hulske.
Når kødet er mørt tages det op af kogevandet, og de sorte peberkorn fjernes.
Kom hvidvin i en gryde, og lad hvidvinen koge 2/3 ind.
Tilsæt fløden, 2,5 deciliter vand, hønsebouillon og grøntsagsbouillon.
Når bouillonen er opløst, skal saucen jævnes. Bland majsstivelse og koldt vand i en kop, og brug det til at jævne saucen.
Smag saucen til med salt og sukker.
Tilsæt kalvekød og grøntsager.
Til sidst skylles og hakkes dilden og kommes i frikasséen.
Server kalvefrikasséen med kogte kartofler.